Promusa construirà 150 habitatges el 2012, entre venda i lloguer


  • Comparteix:

Un promoció de Promusa, en imatge d'arxiu

Un promoció de Promusa, en imatge d'arxiu

L'empresa municipal Promusa preveu iniciar la construcció de 150 nous habitatges l'any vinent, 87 dels quals estaran en règim de lloguer i 63 més seran de venda. A més, l'empresa també preveu acabar la construcció dels 42 pisos que va iniciar el 2010. Segons el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, l'aposta del consistori són les promocions de lloguer, però la situació econòmica actual fa que Promusa hagi d'optar també pel règim de venda.

Grangé ha destacat que els projectes de futur de l'empresa d'habitatge municipal se centren en la construcció de 150 nous habitatges, potenciant especialment les promocions de lloguer amb la creació de 87 vivendes.

No obstant això, el regidor ha recordat que s'han reduït les subvencions per a la construcció d'habitatges públics de lloguer per part de la Generalitat i de l'Estat espanyol, i que actualment és molt més difícil que les entitats financeres donin crèdits. És per aquest motiu que la ciutat també ha d'optar per habitatges en règim de venda, dels quals es construiran 63 el 2012.

Raül Grangé

Amb l'habitatge de venda es recupera molt més aviat la inversió que amb l'habitatge de lloguer. Ens trobem en dificultats per trobar finançament i ho hem de compensar.



Tot i les dificultats, segons Grangé la prioritat de l'equip de govern continua sent el règim de lloguer, per facilitar l'accés a l'habitatge a sectors socials vulnerables, com els joves i la gent gran.

De les construccions de vivendes de protecció oficial d'aquest 2012, se'n faran 15 en règim de venda a l'avinguda Francesc Macià, 27 de lloguer en règim general a l'avinguda Montserrat, 48 de venda a l'avinguda Pla del Vinyet, i a Jeroni Pujades es crearan 60 habitatges també en règim de lloguer general.

Promusa es marca com a objectiu en els anys vinents construir 390 pisos nous, dels quals 283 serien de lloguer. D'aquesta manera, un 72'5% anirien destinats al lloguer, tant en règim general com lloguer per a joves i per a gent gran.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Portem tres dies amb aquesta noticia,és el que te el control dels mitjans públics de comunicació per CiU,però vull dir en aquest sentit que fins ara PROMUSA ha construit 459 habitatges de lloguer i 1.200 de venda,i malauradament i pel que van explicar al consell d'administració en els propers dos anys construiran com a molt,i m'agradaria equivocar-me,uns 60 habitatges de VENDA i prou i sinò d'aquí a dos anys ho veurem....i mentrestant més de 1600 esperant al registre de sol·licitants i passant més de 100 persones adjudicatàries dels de venda per manca de crèdit hipotecari

Xavier Boix Roca. Enviat el 13/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.