L'EMD crea un Consell de Patrimoni per donar a conèixer el patrimoni cultural de Valldoreix


  • Comparteix:

Josep Casadellà i Montse Turu durant la presentació.

Josep Casadellà i Montse Turu durant la presentació.

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix posa en marxa un Consell d'Art i Patrimoni que té l'objectiu de potenciar el llegat històric, arqueològic i cultural del districte. La nova comissió de participació ciutadana vol posar aquest patrimoni a l'abast, no només dels veïns de Valldoreix sinò de tots els santcugatencs, a través d'actes i itineraris que organitzaran.

Valldoreix compta amb una gran oferta turística i l'Entitat Municipal Descentralitzada del districte vol potenciar-la. Per aquest motiu, l'EMD ha creat el nou Consell d'Art i Patrimoni format per membres de la mateixa entitat i del Centre d'Estudis Valldaurex. El consell treballarà per donar a conèixer les joies arqueològiques, arquitectòniques i culturals de Valldoreix a tots els veïns de Sant Cugat. El vocal de Serveis Personals de l'entitat, Josep Casadellà ens explica quina és la finalitat d'aquesta comissió ciutadana.

Josep Casadellà

L'objectiu és la gestió del patrimoni cultural de Valldoreix i impulsar aquest patrimoni perquè tothom pugui disfrutar. Valldoreix té un gran potencial turístic.


Digitalitzar la documentació amb la que compta, en aquests moments, l'EMD per deixar-la en mans dels investigadors és un dels acords que ja es van pendre ahir en la primera reunió del Consell.La comissió també va decidir que per ensenyar el patrimoni de Valldoreix, com la seva flora i fauna, s'estudiarien itineraris i sortides que també podrien interessar a les escoles de Sant Cugat.

A banda d'aquesta comissió, l'EMD continuarà oferint una agenda cultural molt similar a la de l'any passat. Activitats infantils,exposicions, teatre i concerts formen la oferta de l'EMD però el que té més èxit , segons la seva presidenta , Montse Turu, són els tallers.

Montse Turu

Els tallers tenen cada vegada més èxit de participació. Ara tenim trenta persones més que, en aquestes mateixes dates, l'any passat.


L'EMD estudia organitzar una activitat novedosa respecte les habituals però, de moment, no ha volgut avançar en què consistiria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.