El Síndic de Greuges local ha fet 192 actuacions durant el 2010


  • Comparteix:

Les demandes més sol·licitades han estat les relacionades amb la seguretat

Les demandes més sol·licitades han estat les relacionades amb la seguretat

El Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, ha iniciat durant l'exercici de 2010 un total de 192 actuacions, 77 de les quals s'han traduït en serveis d'assessorament i 115 han esdevingut queixes elevades al consistori. Les demandes relacionades amb l'àmbit de la seguretat ciutadana continuen sent les més nombroses, tot i que Clavell ha detectat una millora en el comportament i l'actitud dels agents. El síndic ha aprofitat la presentació de la Memòria del 2010 per fer pública la Carta de Serveis i Bona Conducta.

Les qüestions relatives a territori i urbanisme ocupen la segona posició de queixes que han arribat a l'oficina del Síndic, amb un total de 17. Seguidament, amb nou casos apareixen els temes relatius a impostos i taxes, serveis urbans i manteniment de la via pública.

Clavell ha explicat que, a diferència d'altres ciutats, durant el 2010 no ha rebut peticions que tinguin relació directa amb la crisi econòmica.

Jaume Clavell

Al 2010 encara no notàvem els efectes de la crisi en les queixes ciutadanes com ha passat a altres ciutats. Al 2011, sí.





A banda de la memòria anual, Jaume Clavell també ha presentat la Carta de Serveis i Bona Conducta. El síndic local n'explica el contingut.

Jaume Clavell

És un compromís amb la ciutadania. Obliga el síndic a prestar serveis de qualitat i després permet avaluar-los.




Jaume Clavell també ha traslladat al consistori algunes recomanacions que es desprenen de la seva tasca al capdavant de l'oficina del Síndic. Una de les aportacions demana que els ciutadans que recorren al síndic sancions imposades per la Policia Local, i n'aportin proves, permeti la reconsideració de la sanció i eviti un procés judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.