Neus Bosch (SCAPS): 'Els campaments sahrauís sempre han estat molt segurs'


  • Comparteix:

Campament de refugiats a Tindouf. / Font: ACN

Campament de refugiats a Tindouf. / Font: ACN

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) trasllada la preocupació dels campaments de refugiats de Tinduf, a Algèria, pel segrest de tres cooperants. L'entitat santcugatenca ha assegurat que les famílies sahrauís amb les quals col·laboren temen que fets com aquest afectin l'ajuda que reben per part d'associacions. SCAPS manté la seva col·laboració i els projectes a la zona on treballen, que es troba a 200 quilòmetres del campament on han estat segrestats els cooperants.

Dos cooperants espanyols han estat segrestats la matinada de dissabte a diumenge al campament de refugiats de Rabuni, a la regió algeriana de Tinduf. Es tracta del mallorquí Enric Gonyalons, cooperant de Mundubat, i l'extremenya Ainhoa Fernández de l'Associación de Amigos del Pueblo Saharaui. També ha estat segrestada la cooperant italiana Rosella Urru. De moment, el ministeri d'Afers Exteriors no ha confirmat cap autoria del segrest, ja que assegura que l'executiu espanyol no ha rebut cap notificació.

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí s'ha posat en contacte amb les famílies amb les quals col·labora. La presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat a Cugat.cat que els sahrauís que es troben a campaments de refugiats estan preocupats per l'afectació d'aquest succés.

Neus Bosch

Estan molt disgustats perquè els campaments de refugiats sempre han estat molt segurs i compten amb mesures de seguretat. El segrest ha estat un cop molt fort per a ells.



Sant Cugat està agermanada des del 2000 amb la Daira d'Argub, una població sahrauí que també es troba la regió de Tinduf i a uns 200 quilòmetres d'on han estat segrestats els cooperants. Aquesta zona d'Algèria està administrada pel Front Polisario.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.