Els documents de l'agent que va detenir Companys ja es poden consultar a internet


Temes relacionats

L'ANC custodiarà el fons familiar de l'agent que va arrestar Companys (15/oct/11)


  • Comparteix:

Companys va ser executat per les tropes franquistes el 1940

Companys va ser executat per les tropes franquistes el 1940

El fons documental de Pedro Urraca Rendueles, l'agent franquista que va detenir Lluís Companys, ja és a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, i es pot consultar digitalment a la web del departament de Cultura. Els documents, cedits pel fill d'Urraca a la Generalitat, contenen 15 dietaris escrits entre 1922 i 1948, 40 fotografies, diverses fitxes policials i documents personals.

Els papers, que aporten nous detalls sobre els últims mesos de vida del president republicà, van ser entregats el 15 d'octubre passat amb motiu del 71è aniversari de l'afusellament de Companys a mans de les tropes franquistes. En el moment de l'entrega, Juan Luís Urraca, el fill del policia franquista implicat en la detenció del polític català, va assegurar que creia que el seu pare era diplomàtic de carrera i que no va descobrir el seu el passat fins després de la seva mort.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.