Nou servei de recollida d'oli usat, amb màquines a vuit punts del municipi


  • Comparteix:

Reciclar oli domèstic ja és més senzill, còmode i net a Sant Cugat. L'Ajuntament ha implantat un nou servei de recollida d'oli domèstic amb l'objectiu de conscienciar la societat de la importància de reduir l'impacte ambiental que genera el mal ús d'aquest residu. El servei, situat a vuit punts diferents de la ciutat, també possibilita la transformació de l'oli en biodièsel per evitar les emissions de diòxid de carboni.

Per poder utilitzar aquest servei, els santcugatencs hauran d'obtenir un bidonet especial de plàstic per posar-hi l'oli usat que el podran obtenir als Punts Verds, a l'oficina Infonet, als districtes i a l'EMD. Un cop aquest pot hermètic estigui ple, s'haurà de portar a un dels vuit punts de recollida instal·lats al municipi i dipositar el bidó ple. En qüestió d'uns segons, la màquina en dispensarà un de buit i net.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha subratllat que un dels objectius d'aquesta iniciativa és conscienciar i sensibilitzar la ciutadania envers el reciclatge d'aquest residu.

Cristina Paraira

Conscienciar mitjançant els vuit contenidors que amb aquest petit gest es poden aconseguir beneficis ambientals. Els interessats poden anar als punts de recollida.




Amb aquest gest, s'evita contaminar l'aigua en no llençar l'oli utilitzat per l'aigüera, tenir un millor manteniment i menys costos del clavegueram en no llençar-lo per aquests conductes, entre d'altres coses. Es calcula que un litre d'oli pot contaminar 10.000 litres d'aigua. L'oli reciclat es transformarà en biodièsel, de tal manera que també s'evitaran les emissions de diòxid de carboni.

Els santcugatencs que vulguin disposar d'un bidó per fer ús del servei hauran de recollir-lo als tres Punts Verds municipals, a l'oficina Infonet, al Casal de Mira-sol, als centres cívics de la Floresta i les Planes, o a l'EMD de Valldoreix. Només es donarà un bidó per habitatge i, per obtenir-lo, caldrà omplir una petita enquesta per fer la ciutadania conscient de la importància de l'acte.

Les màquines estan instal·lades als mercats Pere San i TorreBlanca, a l'EMD de Valldoreix, al Casal de Mira-sol, als centres cívics de la Floresta i les Planes, i als barris de Can Mates (Mira-sol Centre) i Vollpelleres (Volpelleres Centre). No obstant això, els punts verds de recollida del centre, Can Calopa i el Punt Verd Mòbil, continuen operatius.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Podrieu concretar on es troben els dels barris de Can Mates i Volpelleres? Gràcies.

Cristina Ruiz Abella. Enviat el 26/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.