Libera! alerta de la venda il·legal d'animals a Valldoreix, tot i que l'EMD defensa que és puntual


  • Comparteix:

Les aus que s'han venut al mercat de Valldoreix són gallines

Les aus que s'han venut al mercat de Valldoreix són gallines

El mercat setmanal de Valldoreix compta presumptament amb una parada on es fan regularment vendes il·legals d'aus. Així ho denuncia l'associació animalista Libera!, que ha presentat una instància a l'Ajuntament per l'incompliment de la Llei de Protecció d'Animals. El consistori ha comunicat la incidència a l'EMD de Valldoreix, que és qui té les competències per atorgar llicències a les parades. De la seva banda, el president de l'EMD, Josep Puig, defensa que és un fet puntual.

Aquesta és una de les 29 instàncies i denúncies que Libera! ha presentat a diferents municipis catalans arran de la campanya 'Mercats Ètics'. Es tracta d'una investigació de l'associació animalista que revela les paradas il·legals de venda ambulant d'animals a diferents mercadals de Catalunya.

Libera! va posar en marxa la campanya fa prop d'un any, arran de la quantitat de comunicacions que van rebre alertant de males pràctiques en diversos mercats ambulants. Una de les zones denunciades va ser el mercat que se celebra cada dissabte a Valldoreix on, posteriorment i segons assegura l'associació animalista, es va comprovar l'existència de vendes il·legals de gallines de manera regular sense precisar el nombre de vegades. La coordinadora de Libera!, Elena Escoda, explica què volen aconseguir amb la presentació de la instància davant l'administració.

Elena Escoda

Demanem a l'Ajuntament que vetlli pel compliment de la legislació catalana. No és un fet només de Valldoreix.


La instància, que ha estat presentada a l'Ajuntament però és competència directa de l'EMD de Valldoreix, reclama que l'administració corresponent vetlli pel compliment de la legislació catalana. En aquest sentit, el president de l'EMD, Josep Puig, assegura que es tracta d'una pràctica puntual que es va fer durant els mesos d'estiu, que ja està esmenada.

Josep Puig

Sabíem que hi havia algú que portava alguna cosa relacionada amb els animals, una botiga que també venia gàbies, però fa mesos que no hi són, segur. Va ser un fet puntual.





La llei estipula que és il·legal vendre animals exposats al públic a tot el territori català i pretén evitar la compra compulsiva d'aquests éssers vius, que pot desembocar en el seu abandonament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tenen raó. Des de l'arribada del senyor Puig i la gent de CiU no hi ha vigilància al mercat. Només algunes vegades he vist dos voluntaris de protecció civil i un cop el president de l'EMD comprant patates.

Joan Serrallonga. Enviat el 30/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.