Els santcugatencs, cridats a una nova campanya de donació de sang


  • Comparteix:

Donants de sang en una de les campanyes

Donants de sang en una de les campanyes

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza aquest dissabte una nova jornada per donar sang. De deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre, els santcugatencs es podran adreçar a la unitat mòbil que s'instal·larà a la plaça d'Augusta. El delegat del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Martínez, ha assenyalat que cal incentivar la participació ciutadana en aquestes convocatòries per mantenir les reserves de sang.

Tot i que les reserves de sang han crescut en els dos últims mesos, el delegat del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Martínez, ha reiterat la importància de la participació ciutadana en les campanyes de donació de sang per poder garantir el subministrament en intervencions quirúrgiques, accidents i tractaments.

Enric Martínez

Només un 4% de la població és donant. Si es donés sang dues vegades l'any s'ajudaria a mantenir les reserves.



Martínez ha remarcat la solidaritat dels santcugatencs amb aquestes cites, ja que en anteriors campanyes s'han obtingut bons resultats. A més, amb l'objectiu d'animar nous participants, ha recordat que el material per les extraccions de sang és d'un sol ús i que no hi ha risc de contagi.

Enric Martínez

No és cap molèstia i no hi ha cap risc de contagi. El material és d'un sol ús i no s'ha de tenir preocupació per res.


Els santcugatencs es podran adreçar de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre a la unitat mòbil instal·lada a la plaça d'Augusta. Amb aquesta nova jornada el Banc de Sang i Teixits de Catalunya pretén superar les 60 donacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.