Josep Vallverdú, guardonat amb el 44è Memorial Joan XXIII


  • Comparteix:

Moment de l'anunci del guanyador d'enguany

Moment de l'anunci del guanyador d'enguany

L'escriptor Josep Vallverdú ha estat distingit amb el Memorial Joan XXIII de l’Institut Víctor Seix de Polemologia en reconeixement a la seva tasca de difusió dels valors de l'amistat, la lleialtat i la pau entre joves i infants. La junta de l'Institut, que concedeix el guardó, ha remarcat també la visió de país de l'autor de 'Rovelló' i 'En Roc Drapaire'. L'anunci ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura en un acte al qual també s'ha destacat la tasca de Sant Cugat en favor de la pau.

Josep Vallverdú i Aixalà (Lleida, 1923) és un escriptor de reconeguda i prolífica trajectòria en la literatura infantil i juvenil. Guardonat en dues ocasions amb el Premi Folch i Torres per 'Rovelló' i 'En Roc Drapaire', ha escrit gairebé 90 llibres de narrativa infantil i juvenil. Autor també d'assaig, poesia i teatre, entre altres, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2000 i amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1990.

El vocal de l’Institut Víctor Seix de Polemologia, Joan Botam, ha explicat per què ha estat Vallverdú el guardonat.

Joan Botam

Sobretot per la seva obra literària basada en la literatura per infants, és un pioner en aquest camp i els seus llibres són clàssics amb visió de país.


La presidenta de l'Institut Víctor Seix de Polemologia, Montserrat Salvat, ha estat l'encarregada d'anunciar el guanyador d'aquest premi, que des de fa 44 anys s'atorga a persones o institucions que destaquen per la seva acció en favor de la pau. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha recordat què suposa que el guardonat s'esculli i s'anunciï a la ciutat.

Susanna Pellicer

Que es decideixi aquí, a través de la Unipau, ens dóna un altre motiu per dir que som una ciutat de pau. És un orgull que siguin aquí.






La data i el lloc de l'entrega del Memorial Joan XXIII es pactaran amb Vallverdú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.