El CAR reformarà les seves instal·lacions després d'un vessament de gasoil a una riera


Temes relacionats

Detecten un vessament de gasoil a la riera de Volpelleres ( 5/nov/11)


  • Comparteix:

S'han vessat aproximadament 50 litres de gasoil

S'han vessat aproximadament 50 litres de gasoil

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local treballen amb la hipòtesi que el vessament de gasoil a la riera de Volpelleres d'aquest dissabte provinguin de les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR). Segons les primeres investigacions, encara pendents de confirmació, la fuita es va produir fa uns mesos, però les pluges d'aquests dies han arrossegat riera avall les restes de gasoil retingudes en el sòl. El CAR ja s'ha compromès a efectuar les reformes necessàries perquè l'incident no es torni a produir.

Els responsables del CAR, que han estat presents en les investigacions sobre el terreny de dissabte i diumenge, s'han compromès a impermeabilitzar les instal·lacions per tal que no hi torni a haver noves fuites. Malgrat això, caldrà esperar els resultats de l'anàlisi de les mostres del sòl per confirmar que es tracta d'un vessament produït fa mesos a les instal·lacions del complex esportiu.

L'avís del vessament el van donar aquest dissabte uns veïns, que van alertar a la Policia Local. El cos de seguretat municipal es va posar en contacte amb la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra (URMA), que també ho va notificar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

La fuita afecta la riera de Volpelleres, on s'estima que s'han vessat uns 50 litres de gasoil, tot i que inicialment no es considera greu. Aquesta riera passa per darrere la comissaria dels Mossos d'Esquadra i de diversos equipaments.

De la seva banda, la direcció del CAR ja ha informat que les noves edificacions utilitzen gas natural. A més, l'entitat porta a terme una auditoria energètica per propiciar un canvi de la font energètica emprada a la resta d'edificacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.