Sant Cugat recorda el periodista Ramon Barnils amb una escultura que reprodueix la seva signatura


  • Comparteix:

És obra del seu amic i escultor, Pep Codó.

És obra del seu amic i escultor, Pep Codó.

La signatura del periodista Ramon Barnils en tres dimensions presideix a partir d'ara els jardins que porten el seu nom. Es tracta de l'homenatge que l'Ajuntament i la Comissió Ciutadana Ramon Barnils han organitzat per recordar qui va ser un mestre del periodisme lliure i compormès.Unes 200 persones, entre amics i familiars, han assistit a l'acte de descoberta de l'escultura, obra de Pep Codó.

Amb la lectura d'un dels articles de Ramon Barnils, 'La utopia d'avui', a càrrec de la periodista Mònica Terribas, arrencava l'emotiu homenatge que la Comissió Ciutadana Ramon Barnils ha volgut retre al periodista santcugatenc, desaparegut el 2001. Una escultura tridimensional de ferro forjat que representa la signatura de Barnils presideix des d'aquest diumenge el Parc que du el nom del periodista. La peça, obra de l'artista Pep Codó, amic de Barnils, representa la relació entre la literatura i l'escultura i segons explica l'autor, és obra de tots dos, de l'artista i de l'escriptor.

Pep Codó

Vaig voler fer una escultura que sortís dels seus signes, de la literatura. Vaig agafar la seva signatura i la vaig començar a treballar. Així que la peça l'hem feta els dos


L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté ha destacat la rigorositat intel·lectual que sempre ha caracteritzat Ramon Barnils, una persona que dedicava quatre hores diàries a la lectura. Per la seva banda, la periodista Mònica Terribas ha explicat que Barnils representa un model de fer periodisme per la seva manera de fer crítica social i afrontar la realitat dient sempre el que pensava.

Mònica Terribas

Ramon Barnils és un referent per a molts periodistes per la seva manera de fer crítica social i política. Ell sempre deia el que pensava


L'alcalde Lluís Recoder també ha elogiat la figura carismàtica del periodista santcugatenc dient que persones com ell són necessàries per la democràcia.

Lluís Recoder

La democràcia necessita gent com Ramon Barnils, encara que de vegades la seva crítica fos incòmoda per les persones que tenim responsabilitats públiques


El fill del periodista, Toni Barnils, ha volgut recordar la gran personalitat del seu pare i ha recordat algunes anècdotes de la infantesa del periodista, viscuda a la nostra ciutat. Una ciutat que, malgrat no tenir res a veure amb la que va veure crèixer Barnils, el segueix recordant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.