Aturada als CAP de la ciutat per la vaga de metges


Temes relacionats

Els metges dels CAP de la ciutat estan cridats a dos dies vaga (15/nov/11)

Els CAP de Sant Cugat, cridats a dues jornades de vaga la setmana vinent ( 8/nov/11)


  • Comparteix:

Entrada del CAP la Mina

Entrada del CAP la Mina

Les visites mèdiques concertades per aquest dimarts al Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat s'estan reprogramant per altres dies a causa de l'alt seguiment a la ciutat de la vaga de metges. Segons han explicat responsables dels dos centres sanitaris a Cugat.cat, al CAP la Mina el seguiment està sent del 80% i al CAP Valldoreix del 100%. Els treballadors administratius i el personal d'infermeria, que treballen amb normalitat perquè no estaven convocats a la vaga, estan donant noves hores de visites concertades als pacients que s'estan apropant als dos CAP. Les urgències funcionen amb normalitat segons els serveis mínims decretats.

Al CAP Sant Cugat només dos dels 10 metges en plantilla han assistit al seu lloc de treball, a banda dels facultatius que complien serveis mínims. A Valldoreix només funcionen els serveis mínims decretats per la Generalitat i al Centre Sanitari de la Floresta un metge compleix els mínims establerts.

Aquesta situació s'ha traduït en la cancel·lació de la gran majoria de visites mèdiques concertades per aquest dimarts i els afectats han estat citats per un altre dia. Tot i lamentar les molèsties ocasionades, gran part dels usuaris s'ha mostrat comprensiu amb el motiu de la vaga. Aquestes són algunes de les opinions recollides per Cugat.cat.

Usuaris

Els metges defensen la seva feina perquè pateixen retallades./ Tenen el seu dret però tots estem perjudicats./ Tinc visita al traumatòleg però haig de demanar una altra que ja serà per a l'any que ve.


El president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix i membre de Metges de Catalunya, Antoni Arévalo, ha emmarcat la protesta d'aquest dimarts i que s'ha de repetir aquest dimecres en la defensa d'una sanitat pública i de qualitat, rebutjant així les crítiques d'altres sindicats presents al sector. Són declaracions a Cugat.cat.

Antoni Arévalo

Defensem la sanitat pública i de qualitat. La sensibilitat del col·lectiu de metges és diferent d'altres categories professionals.


CCOO amb una forta presència al sector sanitari però poc representat entre el col·lectiu de facultatius ha qualificat aquesta convocatòria de 'xantatge' que posa en perill la unitat d'acció davant les retallades a Sanitat. Així ho ha explicat a Cugat.cat, el delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado.

Joan Carles Delgado

Estan fent xantatge. Si cadascú va per la seva banda el perjudicat serà l'usuari i el treballador de base.






La protesta tindrà continuïtat aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.