La Unipau debat els reptes de futur en immigració de Catalunya


  • Comparteix:

El documental 'Les ombres' és del santcugatenc Oriol Canals

El documental 'Les ombres' és del santcugatenc Oriol Canals

El gran repte de Catalunya i d'altres països europeus receptors d'immigració és saber gestionar-la en el context de crisi econòmica i saber mantenir alts nivells de cohesió i integració social. Així ho ha expressat el col·laborador de la Unipau i historiador, Jordi Casas, en el marc de les nits temàtiques de l'entitat, que aquest divendres han girat al voltant del fet migratori. Durant l'acte, s'ha projectat el documental 'Les ombres', del realitzador santcugatenc Oriol Canals, on es narra l'experiència d'alguns africans que han immigrat a Europa amb pasteres.

La immigració subsahariana representa, actualment, un 5% dels nouvinguts a Catalunya i durant l'última dècada els moviments migratoris fets amb pasteres no superen el 2% del total. No obstant això, aquest mètode esdevé la manera més perillosa per arribar a Europa. El col·laborador de la Unipau i historiador santcugatenc, Jordi Casas, ha explicat quins són els grans reptes del país quant a immigració.

Jordi Casas

El gran repte arran de la crisi econòmica és saber què passarà amb la integració social d'aquestes persones.



Casas ha assegurat que la barrera que marca el mar Mediterrani amb el continent africà defineix una de les desigualtats econòmiques més grans de tot el món.

La projecció del documental 'Les ombres', que s'ha dut a terme aquest divendres a la Casa de Cultura, ha estat l'eix a través del qual la Unipau ha debatut el fet migratori a Catalunya i Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.