Indera reclama més visibilitat de les dones immigrades


  • Comparteix:

Projecció de 'Poció per a dones invisibles'

Projecció de 'Poció per a dones invisibles'

La Fundació Indera ha denunciat aquest dissabte que les dones immigrades esdevenen invisibles. Ho ha fet a través del conte i l'animació de 'Poció per a dones invisibles'. Aquesta iniciativa, emmarcada en les actes del Dia Internacional contra la violència masclista, pretén conscienciar la societat i les mateixes dones de la importància de les feines que fan, normalment relacionades amb tenir cura d'altres persones. L'activitat, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, pretén traslladar aquesta realitat d'una forma fàcil i entenedora.

'Poció per a dones invisibles' recorda que la feina invisible que fan moltes dones immigrades és el que 'sosté el món' i per això reclamen més interès i comprensió per aquest col·lectiu. La denúncia no es fa, però, des del victimisme, sinó des de la perspectiva de la força i experiència que tenen aquestes dones. Ho ha explicat la directora de la Fundació Indera, Sara Cuenca, a Cugat.cat.

Sara Cuenca

Visualitzem la condició de les dones immigrades en les societats de destí. Aporten al desenvolupament per la remesa, però també a través del que han après.


Indera ha estat l'encarregada de difondre aquest treball de Diana García, membre de la Corporación de Investigación, Acción Social y Económica (CIASE). Per García, aquest document té la particularitat de permetre treballar amb grups de població molt diferents.

Diana García

Permet anar a imaginaris que tenim tots des de petits. Va a allò emotiu i menys racional i permet el treball intergeneracional.



L'animació s'ha presentat en la seva versió catalana, que ha estat doblada per dones immigrades, amb la intenció de demostrar l'interès d'aquest col·lectiu per integrar-se en la societat del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.