El treballadors d'HP tornen a manifestar-se contra els acomiadaments 'express'


Temes relacionats

Tornen les mobilitzacions a HP en protesta pel pla d'acomiadaments ( 4/oct/11)


  • Comparteix:

Durant la concentració aquest dissabte

Durant la concentració aquest dissabte

Els treballadors de Hewlett Packard (HP) a Sant Cugat han tornat a protagonitzar una concentració davant la seu de la multinacional, per protestar contra els acomiadaments 'express' que asseguren que l'empresa està duent a terme de manera 'improcedent i sistemàtica'. Des de setembre, a Sant Cugat, HP ha fet 17 acomiadaments 'injustificats' i els intents de negociació amb la direcció no han donat els seus fruits, segons destaca el president del comitè d'empresa d'HP Consultoria de Sant Cugat, Jordi Saladie.

Es tracta d'una manifestació conjunta a totes les plantes que la multinacional té a l'Estat espanyol, organitzada aquest dissabte, en què els treballadors volen forçar a seure, de nou, a HP per obrir negociacions i arribar a un acord sobre els acomiadaments. Ho ha explicat el president del comitè d'empresa d'HP Consultoria de Sant Cugat, Jordi Saladie.

Jordi Saladie

Nosaltres estem pel treball i ells, pels acomiadaments. Hi ha una discrepància molt gran.


Les pretensions dels treballadors d'HP és que l'empresa, en lloc de fer acomiadaments puntuals, recol·loqui els empleats. També demanen que es pactin les supressions de contracte amb els treballadors i que, en cas que l'empresa necessiti realment fer acomiadaments massius, obri un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Segons ha destacat Saladie, l'empresa no cedeix en cap de les negociacions que hi ha hagut obertes fins ara, i exigeix tenir la potestat d'acomiadar 'a qui vulgui i pel motiu que vulgui'. Des de setembre, a Sant Cugat la multinacional ha tramitat 17 acomiadaments 'express' que, segons Saladie, responen només a una voluntat d'estalviar despeses.

A la manifestació de dissabte, només es van convocar els representants sindicals, però la intenció és continuar fent actes de protesta per mobilitzar la resta dels treballadors i provocar així la reacció de la multinacional i forçar finalment un acord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.