La biblioteca de Volpelleres estarà a punt en aquest mandat


  • Comparteix:

La Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona ha acullit el balanç de biblioteques de la ciutat

La Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona ha acullit el balanç de biblioteques de la ciutat

La biblioteca de proximitat de Volpelleres estarà enllestida abans que finalitzi aquest mandat, en cas que el pressupost municipal ho permeti. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat aquest compromís durant el balanç de funcionament de les dues biblioteques locals que, en els últims sis mesos, han rebut un increment de 10.000 visites.

El calendari del Pla del Servei Bibliotecari de Sant Cugat, elaborat per la Diputació de Barcelona, situa l'obertura de la biblioteca de proximitat de Volpelleres entre el 2014 i el 2018. No obstant això, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que aquest equipament podria estar enllestit en aquest mandat.

Conesa, que ha recordat que la biblioteca de Volpelleres és una promesa electoral de CiU, ha comentat que l'edifici per ubicar aquest servei ja està construït, però que falta dotar el local de l'equipament necessari.

Mercè Conesa

S'està pensant treballar en un espai per fer un projecte similar al que s'ha fet a la Biblioteca Marta Pessarrodona.




De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha valorat el servei i ha dit que les biblioteques són una 'peça clau' de l'activitat cultural santcugatenca.

En els últims sis mesos, més de 164.000 persones han utilitzat les dues biblioteques municipals, 17.000 d'elles a Mira-sol. Sobre aquest bon ritme d'ús bibliotecari, Escura s'ha referit a les altes de carnets que han tingut les dues instal·lacions.

Xavier Escura

La Biblioteca Gabriel Ferrater ha tingut un augment de 1.500 carnets nous i la de Mira-sol 905.




La Biblioteca Gabriel Ferrater, al centre de la ciutat, rep una mitjana de 606 usuaris al dia, mentre que la Biblioteca Marta Pessarrodona té 113 visites diàries, des de la seva obertura al març.

Els dos equipaments duen un ampli programa d'activitats com 'L'hora del conte', els clubs de lectura i una col·laboració quinzenal amb el magazín 'Sant Cugat a fons' de la Ràdio de Sant Cugat 91.5 FM. A més, també ofereixen serveis com les guies de lectura temàtiques i les taules temàtiques infantils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.