Generalitat i Ajuntament aplaudeixen la posada en marxa del primer 'carrer intel·ligent'


  • Comparteix:

Sant Cugat és un exemple a seguir al país quant a l'aplicació de noves tecnologies en la gestió dels serveis municipals. Així ho ha expressat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, durant la inauguració, aquest dimecres, del carrer de Cèsar Martinell, com a primer carrer intel·ligent integral de Catalunya. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha animat altres municipis a tirar endavant iniciatives similars i ha destacat que l'objectiu essencial és incrementar la qualitat de vida dels ciutadans.

Una 'ciutat intel·ligent' és aquella que garanteix un desenvolupament sostenible, una major eficiència dels seus recursos, una millor participació ciutadana i un increment de la qualitat de vida de la societat, a través de l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que el millor sensor per avaluar els resultats d'una 'smart city' és la seva població i ha encoratjat altres municipis a dur a terme iniciatives en aquest sentit.

Mercè Conesa

Ens agradaria transformar-nos en una 'ciutat intel·ligent'. Això és un pas previ que segur que totes les ciutats començaran a iniciar en breu.



El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha visitat la zona on està ubicat aquest 'SmartStreet' i s'ha mostrat satisfet per veure finalitzat el projecte que ara fa poc més d'un any va iniciar sent alcalde de la ciutat. A més, ha destacat que Sant Cugat és un exemple a seguir per a la resta de municipis catalans, pel que fa a 'ciutat intel·ligent'.

Lluís Recoder

La única ciutat amb un 'carrer intel·ligent' és Sant Cugat. És una ciutat històricament puntera amb la gestió pública i una vegada més es posiciona com a ciutat capdavantera.




El projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt de l'Ajuntament amb empreses punteres del sector de les tecnologies com Abertis Telecom i Indra, que han estat involucrades des del primer moment en la iniciativa. Segons el responsable de Màrqueting d'Abertis Telecom, Àlex Mestre, Sant Cugat té prou capacitat i voluntat d'innovació com per tirar endavant un projecte d'aquestes característiques. A més, ha destacat que, amb aquesta prova pilot, es testaran i s'avaluaran els resultats pel que fa a les tecnologies en les ciutats intel·ligents, per tal d'implantar-ho a altres localitats en un futur.

Àlex Mestre

Provar a Sant Cugat és fantàstic, per la seva voluntat d'innovació. És el lloc idoni per poder testar.



El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració público-privada, on també han participat les empreses Worldsensing i Urbiotica, les darreres empreses guardonades en la categoria patrocinada per Sant Cugat als premis internacionals Living Labs Global i Parkhelp, Moba, Big Belly Solar, Bit Carrier i Sinapse.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.