Sant Cugat publica la primera guia sobre recursos de salut mental de Catalunya


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la guia

Moment de la presentació de la guia

La ciutat ja disposa d'una guia de recursos d'assistència per a persones afectades per malalties mentals, la primera a tot Catalunya. Es tracta d'una publicació que reuneix i classifica per tipologia de trastorn els recursos de la ciutat i de poblacions de l'entorn als quals poden accedir les persones que pateixen aquestes afectacions. L'obra és fruit del treball entre l'Ajuntament i les entitats participants a la taula de Salut Mental de Sant Cugat.

La guia s'ha presentat aquest dimecres al Xalet Negre de mans de representants de l'àrea de Serveis a la Ciutadana i de les diferents entitats que han participat en la seva redacció. La publicació conté adreces i telèfons de diferents centres sanitaris o entitats que treballen en aquest sector i també indica els passos a seguir per tenir accés a aquestes eines.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha posat de manifest el doble objectiu de la iniciativa.

Susanna Pellicer

D'una banda informa dels recursos disponibles però també pretén trencar amb l'estigma de qui pateix algun transtorn.



La presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, Lupe Fornés, assegura que aquesta guia marca el camí a seguir a les associacions i administracions implicades en el suport a les persones que pateixen malalties mentals.

Lupe Fornés

Una persona sola no pot sortir d'aquesta situació. Aquesta guia explica on pot trobar suport i també demostra que més cal fer.



El president de l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió, Grups d'Ajuda Mútua (ASSADEGAM), Antonio Fermoso, considera la guia un bon complement a la xarxa d'assistència pública.

Antonio Fermoso

És important perquè els malalts s'aïllen i es desorienten. Aquesta guia és un bon complement als recursos públics.




La guia es distribuirà entre les diferents associacions del sector, els equipaments sanitaris de la ciutat i a les diferents dependències municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.