Sant Cugat s'il·luminarà per Nadal amb un 10% menys de consum


Temes relacionats

Sant Cugat rep el Nadal amb l'encesa dels llums més sostenibles ( 3/des/10)

Sant Cugat reduirà un 80% les emissions de CO2 de l'enllumenat de Nadal ( 3/des/09)


  • Comparteix:

L'enllumenat de l'any passat també va ser 100% format per bombetes LED

L'enllumenat de l'any passat també va ser 100% format per bombetes LED

Els llums de Nadal s'encendran a la ciutat aquest divendres en una inauguració que tindrà lloc a les set de la tarda a la plaça d'Octavià. L'acte el presidirà l'alcaldessa, Mercè Conesa, i culminarà amb una xocolatada apta per a celíacs. L'objectiu de l'Ajuntament és reduir el consum elèctric fins a un 10% respecte l'any passat, gràcies a una utilització encara més eficient dels sistemes d'encès i apagat automàtic de l'enllumenat, format des del 2009 exclusivament per bombetes LED.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que la intenció del consistori és estalviar en consum i continuar conscienciant la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic. Ho ha dit durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat.

Cristina Paraira

L'objectiu és ser austers i continuar lluitant contra el canvi climàtic.


Paraira també ha assegurat que enguany s'ha redistribuït part de l'enllumenat del centre als districtes, per estalviar el cost de llogar la decoració com s'havia fet els anys anteriors.

La previsió de l'Ajuntament és que el consum sigui d'aproximadament 3.900 quilowatts per hora, dada que significaria una reducció del 10% respecte l'any passat i del 89% respecte el 2006, quan encara no s'havia substituït l'enllumenat convencional pel sistema LED. En total, es faran servir més de 174.000 microbombetes, que efectuaran apagades automàtiques cada quatre hores per estalviar energia i evitar un excés de contaminació lumínica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.