Crítica a la privatització de la sanitat i a les farmacèutiques, a la projecció de 'Sicko'


  • Comparteix:

Acampada Sant Cugat ha projectat la pel·lícula de Michael Moore al Casal Popular La Guitza

Acampada Sant Cugat ha projectat la pel·lícula de Michael Moore al Casal Popular La Guitza

Acampada Sant Cugat pretén posar de relleu les imperfeccions dels sistemes sanitaris privats i posar en evidència que les retallades sanitàries del govern d'Artur Mas encaminen Catalunya cap a la privatització del sector. El moviment ho ha exposat amb la projecció de la pel·lícula 'Sicko', de Michael Moore, que s'ha projectat al Casal Popular La Guitza aquest divendres. La trobada ha estat el marc per denunciar que les grans indústries farmacèutiques no estan al servei de la sanitat, sinó dels beneficis econòmics.

Amb la projecció del llargmetratge, Acampada Sant Cugat pretén crear un debat sobre les retallades sanitàries del govern de la Generalitat i reivindicar la necessitat de mantenir un sistema sanitari de caràcter públic. El membre d'Acampada Sant Cugat Antonio Asensio ha destacat la necessitat de mantenir la sanitat pública.

Antonio Asensio

Tenim una sanitat que ha costat anys conquistar i ara s'està privatitzant. És el pla dels poderosos que tenen diners.


Asensio també ha fet un acte de denúncia contra les grans farmacèutiques, que no estàn al servei de la sanitat, sinó dels beneficis econòmics. En aquest sentit, ha destacat que seria imprescindible que els metges es limitessin a receptar les dosis exactes dels medicaments genèrics necessaris per tractar la patologia del pacient, però que les farmacèutiques es neguen perquè no els interessa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.