El Consell Comarcal destinarà tres quartes parts del pressupost a serveis socials i educació


  • Comparteix:

Sessió plenària / Font: Consell Comarcal

Sessió plenària / Font: Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Occidental prioritza les mesures de benestar social i educació en el seu pressupost per a l'any vinent, que es redueix prop d'un 10% respecte aquest any. Tres quartes parts dels comptes comarcals estan destinades a despesa social. L'ens comptarà amb gairebé 18 milions d'euros per al proper exercici.

Es tracta d'un dels pressupostos més austers del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Tot i així, més del 75% del total es destinarà a despesa social en àmbits com el benestar social i l'educació. La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, ha assegurat que l'austeritat no afectarà aquests dos àmbits centrats en les persones.

Per fer front a la reducció del pressupost, de gairebé el 10%, el Consell Comarcal opta per congelar les retribucions de personal, disminuir la despesa de publicacions i minimitzar l'estructura organitzativa, que passarà de sis a quatre àrees.

El pressupost preveu també una reducció dels ingressos en un 8% a causa de la disminució de les aportacions de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Estat espanyol, així com dels fons europeus. Bona part dels ingressos, més de 16 milions, provenen de les transferències de la Generalitat en matèria principalment d'educació i serveis socials.

El Consell Comarcal ha aprovat el pressupost en una sessió plenària que ha comptat amb els vots a favor del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC. De la seva banda, els grups comarcals del PP i les CAV han votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.