L'Ajuntament inicia una campanya de prevenció de nevades


  • Comparteix:

Sant Cugat durant la nevada de 2010

Sant Cugat durant la nevada de 2010

Tenir preparat un transistor, piles de recanvi i llanternes, així com disposar de cadenes per al cotxe, són algunes de les recomanacions que fa l'Ajuntament per fer front a possibles nevades durant l'hivern. El consistori inicia, així, una campanya de prevenció de nevades, amb la distribució de pòsters i tríptics informatius, amb consells que cal seguir davant aquest tipus d'inclemències meteorològiques. La intenció és conscienciar especialment els habitants de les zones més vulnerables, com els districtes de la Floresta i les Planes.

En cas de nevades, és important que els ciutadans tinguin un transistor amb piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals. Dins l'habitatge, cal revisar els punts d'entrada d'aire i protegir-los amb una cinta que aïlli, comprovar que la teulada està en bon estat, tallar les branques dels arbres en cas que estiguin massa llargues i assegurar-se que la calefacció està en bon estat.

Pel que fa al vehicle, és necessari disposar de cadenes en bon estat, lot i manta de viatge, i comprovar l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció i el parabrises, entre d'altres.

L'Ajuntament i els voluntaris de Protecció Civil i de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) comencen aquesta setmana a distribuir pòsters i tríptics amb aquests i altres consells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.