El Quinto de Nadal, en perill per manca d'espai


  • Comparteix:

Una de les edicions del Quinto a l'escola Joan Maragall

Una de les edicions del Quinto a l'escola Joan Maragall

El tradicional Quinto de Nadal corre el risc de no celebrar-se enguany a causa de les dificultats de l'organització, el Casal Popular La Guitza, per trobar un espai adequat per a l'activitat. Davant la negativa de l'escola Joan Maragall de tornar a acollir l'activitat, l'Ajuntament ha ofert a l'organització emplaçaments alternatius com el Teatre la Unió i el PAV1 de la rambla del Celler. L'organització, però, ha rebutjat aquests equipaments, ja que estan limitats en espai o en disponibilitat.

El Casal Popular La Guitza tenia la intenció d'organitzar el Quinto al gimnàs de l'escola Joan Maragall, tal com s'havia fet en edicions anteriors. L'AMPA del centre i la regidoria d'Educació van demanar que es busqués una altra ubicació més adequada per a l'activitat.

Com a alternativa, el govern local ha proposat el Teatre la Unió i el PAV1 de la rambla del Celler com a llocs per dur a terme el Quinto de Nadal i, a més, assumir-ne les despeses econòmiques. Tot i així, l'organització de l'activitat nadalenca ha rebutjat aquestes propostes per no complir les condicions mínimes. Segons el Casal Popular La Guitza, el Teatre la Unió només té capacitat per a 150 persones, quan el Quinto de Nadal n'aplega unes 200. De la seva banda, els responsables consideren el PAV1 municipal un emplaçament idoni, però que només té disponibilitat per al 24 i 25 de desembre i volen desenvolupar l'activitat com a mínim quatre dies, afegint el 29 i 30 de desembre.

La membre del Casal Popular La Guitza Mireia Ferrés ha assegurat a Cugat.cat que han estat incapaços de contactar directament amb l'escola Joan Maragall, i ha estat l'Ajuntament que els ha informat de la no disponibilitat de l'espai sense oferir cap raó de pes.

Mireia Ferrés

L'únic argument que se'ns ha donat és que no s'hi pot fer el Quinto a causa d'un acte dels Castellers.


L'entitat ha acusat l'Ajuntament de buscar 'l'enfrontament entre associacions', després que el consistori comuniqués la renúncia de l'escola Joan Maragall a acollir l'esdeveniment per allotjar un acte dels Castellers. Tot i així, La Guitza encara espera una darrera resposta del consistori, i la seva intenció és acabar celebrant l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.