Els síndics defensen la seva gestió com a garants dels drets socials en temps de crisi


  • Comparteix:

Juristes, síndics i portaveus locals, al dinar organitzat per Jaume Clavell

Juristes, síndics i portaveus locals, al dinar organitzat per Jaume Clavell

La commemoració, aquest dimarts a Sant Cugat, del 63è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans ha reivindicat la figura dels síndics i defensors locals com a mecanisme de cohesió dels drets fonamentals, sobretot, quan la crisi empeny part de la ciutadania a l'exclusió social. Un dinar-col·loqui, organitzat pel Síndic de Greuges de Sant Cugat, ha aplegat defensors del poble de la comarca que han justificat l'existència de les sindicatures com una inversió necessària dels ajuntaments per protegir els drets i la dignitat de les persones.

El 10 de desembre de 1948, les Nacions Unides (ONU) van aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans després dels capítols de l'Holocaust i la Segona Guerra Mundial. 63 anys després, i amb la crisi global com a teló de fons, Sant Cugat ha reflexionat sobre aquesta declaració solemne en un acte convocat pel Síndic de Greuges local, Jaume Clavell.

La trobada, celebrada al Sant Cugat Hotel & Restaurante, ha reunit els defensors del poble de la comarca; la presidenta de l'Associació de Síndics i Defensors Locals de Catalunya (Fòrum SD), Glòria Valerí; i els portaveus dels grups polítics municipals. Al dinar-col·loqui també ha assistit, com a convidat, el vicedegà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Juli Ponce. El jurista ha remarcat la necessitat que la societat disposi d'unes condicions econòmiques dignes per pugui ser productiva.

Juli Ponce

Cuidar els drets és una inversió per a la sostenibilitat social de la ciutadania. No hi ha persones productives, si no tenen un nivell de vida digne.



De la seva banda, els defensors del poble del Vallès Occidental, han coincidit que la feina feta per les sindicatures demostra la necessitat de mecanismes com aquest com a garants de la cohesió social. En la mateixa línia, s'ha expressat el Síndic de Greuges municipal, Jaume Clavell, tot i que s'ha mostrat preocupat pel respecte dels drets que exercirà el nou govern espanyol.

Jaume Clavell

S'aproximen temps de retallades indiscriminades en criteris pura i exclusivament econòmics.




La commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans a Sant Cugat ha estat el preludi de la presentació de l'informe de 2010 dels síndics que té lloc aquest dimecres al Parlament. La gestió de les sindicatures en àmbit nacional s'ha traduït en 14.700 actuacions i 3.000 queixes tramitades, de les quals s'han resolt favorablement un 65%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.