L'Ajuntament activa la prealerta del Pla de Protecció Civil pel risc de fortes ventades aquest divendres


  • Comparteix:

La velocitat del vent pot arribar als 90 kilòmetres per hora a partir de les primeres hores de divendres

La velocitat del vent pot arribar als 90 kilòmetres per hora a partir de les primeres hores de divendres

El consistori activa la prealerta del Pla de Protecció Civil arran del risc de ventades fortes a partir d'aquest divendres que poden afectar tot el país de forma generalitzada. La decisió arriba després que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) tingui en prealerta el Pla de Protecció Civil (PROCICAT). L'episodi anirà augmentant la seva severitat amb presència important a la tarda i la nit de divendres, amb ràfegues de vent que superarien els 90 kilòmetres per hora. Les comarques amb més afectació són el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp, amb ratxes de vent que poden assolir els 126 kilòmetres per hora.

Protecció Civil recomana als ciutadans que si són a casa durant els episodis de fort vent han de tancar i assegurar les portes, finestres i tendals. En cas de trobar-se a l'exterior, es recomana vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers i els cotxes i motos aparcats.

Si s'opta per sortir de viatge, cal consultar les prediccions del temps i l'estat de les carreteres i seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit (SCT). Protecció Civil també apunta que si la ciutadania fa activitats de lleure, que la pràctica de l'esport s'adapti a les condicions meteorològiques del moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.