El Consorci del Parc de Collserola nega tenir potestat per impedir les pràctiques militars a la serra


Temes relacionats

Reclamen al Consorci de Collserola la prohibició de les pràctiques militars amb un manifest (27/nov/11)

Sant Cugat, contra les pràctiques militars al parc de Collserola (18/oct/11)


  • Comparteix:

Els militars només han fet marxes, segons el Consorci

Els militars només han fet marxes, segons el Consorci

El Consorci del Parc de Collserola nega tenir potestat jurídica per impedir la presència de l'exèrcit espanyol al parc natural sempre que les seves maniobres no malmetin l'entorn ni afectin la resta dels visitants del parc. Segons l'entitat, els militars només duen a terme marxes per camins i la legislació no recull cap impediment en aquests casos.

El director del Consorci del Parc de Collserola, Marià Martí, ha explicat a Cugat.cat que no tenen constància que l'Exèrcit hagi dut a terme exercicis militars al parc, a banda de marxar per camins amb el seu equipament i aturar-se en postures estratègiques determinades.

Segons Martí, aquest tipus de presència no perjudica l'entorn ni afecta la resta de visitants, amb la qual cosa el consorci no té arguments per actuar ni regular la seva activitat al parc.

Marià Martí

Si hi ha un grup determinat de persones que no afecten la natura ni les altres activitats, no tenim arguments tècnics per dir que no.


El director ha explicat que en les darreres setmanes han rebut la petició de diversos ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, que instaven l'organisme a impedir les maniobres. Martí ha avançat que la decisió d'intervenir està ara en mans de l'Assemblea General, l'òrgan suprem del consorci, perquè es tracta d'una qüestió política i ideològica.

Marià Martí

Pel que s'ha plantejat, és un tema polític i ideològic i no pas d'ús del parc.



L'Ajuntament ha demanat al consorci la supressió de les pràctiques militars a la serra a través d'una moció presentada per la CUP amb el suport del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) que va aprovar el ple municipal en la seva sessió de l'octubre passat. El CASC també va entregar un manifest amb la mateixa petició als responsables del consorci l'últim diumenge de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.