Els QIM compleixen un any amb més de 75.000 pàgines consultades


Temes relacionats

L'equip de govern vol donar un nou impuls als canals de comunicació amb la ciutadania (25/oct/11)

El PSC critica 'l'ús partidista' dels QIM en època de precampanya electoral ( 9/abr/11)

Jordi Puigneró: 'El contingut dels QIM és institucional, informatiu i d'interès per a la ciutat' ( 9/abr/11)

500 santcugatencs utilitzen diàriament els Quioscos d'Informació Multimèdia, segons el govern municipal (28/mar/11)

Guixen les pantalles de dos dels QIM acabats d'estrenar i els vidres de Cugat.cat (19/feb/11)

Instal·lats tres nous Quioscos d'Informació Multimèdia (15/feb/11)

Els santcugatencs ja poden accedir a informació municipal des d'un quiosc multimèdia (23/des/10)


  • Comparteix:

El QIM de la plaça de Lluís Millet va ser el primer en col·locar-se

El QIM de la plaça de Lluís Millet va ser el primer en col·locar-se

Els Quioscos d'Informació Multimèdia (QIM) compleixen un any de funcionament amb més de 75.000 pàgines consultades, una xifra que correspondria a 25.000 persones, segons l'Ajuntament. El dispositiu de la plaça d'Octavià és el més utilitzat pels ciutadans que fan ús dels QIM i les principals consultes són la guia de la ciutat, llegir les notícies de Cugat.cat i accedir al plànol de Sant Cugat i als horaris del transport públic. L'objectiu del consistori és que els quioscos digitals facin l'administració més accessible a la ciutadania i s'autofinanciïn a través d'ingressos publicitaris.

En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha constatat que la posada en funcionament dels QIM és una 'aposta decidida' per la comunicació digital. És per això que el titular de Tecnologia es congratula de l'acceptació ciutadana que han tingut els quatre quioscos, a través dels quals es poden fer tràmits municipals i comprar entrades, entre d'altres, a través d'una pantalla tàctil.

Segons dades de l'Ajuntament, els 12 mesos de vida dels QIM han registrat 75.260 pàgines consultades, sent el dispositiu de la plaça d'Octavià el més utilitzat, seguit dels ubicats a les places de Victòria dels Àngels, Lluís Millet i Quatre Cantons. La radiografia de funcionament dels quioscos digitals també indica que els mesos que han rebut més consultes han estat març, setembre i octubre. Pel que fa a l'horari d'ús, la franja de les sis de la tarda a les nou del vespre és la preferida pels usuaris, que també fan gestions entre les onze del matí i les dues de la tarda.

Unes dades que parteixen de la premisa de fer de l'Ajuntament un servei més accessible als usuaris. Ho explica Jordi Puigneró en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Puigneró

El futur és incorporar més tràmits al QIM per aconseguir que sigui una eina més útil.


Pel que fa al tipus de consultes més efectuades, la guia de Sant Cugat és el servei més demandat. El rànquing de consultes el continuen les notícies de Cugat.cat, el plànol del municipi, l'horari del transport públic, l'agenda d'activitats i la compra d'entrades. La classificació es completa amb els tràmits municipals i la bústia ciutadana.

Basant-se en dades de l'Observatori Ciutadà, Puigneró ha remarcat que un de cada dos ciutadans coneix els QIM i que la crisi fa improbable la instal·lació de més quioscos a Sant Cugat. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Tecnologia ha apuntat que un dels objectius de l'Ajuntament és aconseguir que la iniciativa s'autofinanciï a través d'ingressos per publicitat i arribar al 'cost zero' real.

Jordi Puigneró

El manteniment, la llum i els continguts ja computen dins la factura de l'Ajuntament, però puc dir que els QIM no tindran un cost addicional pel ciutadà






Els Quioscos d'Informació Multimèdia van finançar-se amb els Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.