Troben dues noves espècies de ratpenats al Parc Natural de Collserola


  • Comparteix:

Imatge d'un nòctul petit /Foto: parcnaturalcollserola.cat

Imatge d'un nòctul petit /Foto: parcnaturalcollserola.cat

El Parc Natural de la Serra de Collserola té dues espècies noves de ratpenat. L'àrea d'Investigació de Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha constatat la seva presència en les últimes setmanes. El nòctul petit (Nyctalus leisleri) és un ratpenat que arriba des del centre i nord d'Europa per aparellar-se i passar el hivern. El ratpenat del bosc (Barbastella barbastellus) és una espècie sedentària i amenaçada.

Les caixes-refugi que un equip d'investigadors van col·locar en una reserva natural del parc, l'any 2006, han servit per localitzar un individu de nòctul petit. La inspecció de caixes forma part del treball anual de quiròpters. Fins ara les caixes només eren ocupades ocasionalment per ratpenats molt més comuns.

El nòctul petit és un ratpenat de mitjanes dimensions, de coloració marronosa i amb pelatge dens, amb ales llargues i estretes, adaptades a un vol que pot arribar als 56k quilòmetres per hora.

D'altra banda, la nova implantació d'un sistema de detecció d'ultrasons a alta freqüència i automatitzat des del 2010 ha permès captar la presència de dos ratpenats del bosc en una zona forestal del parc.

La davallada constant de les poblacions de ratpenats ha provocat que la major part de les espècies es trobin protegides per la Directiva d'Hàbitats de la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.