El Govern aprova la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona


  • Comparteix:

El conseller de Territori serà el president del nou organisme

El conseller de Territori serà el president del nou organisme

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona que tramitarà els expedients urbanístics corresponents als 35 municipis que formen l'Àrea Metropolitana (AMB), entre ells Sant Cugat, i amb l'excepció de la capital catalana, que té comissió pròpia. El nou organisme estarà vigent fins que s'aprovi definitivament el Pla director urbanístic de l'AMB, moment en què la comissió es reemplaçarà per la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que també integrarà la capital. El conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, assumirà la presidència de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

El consell executiu ha donat llum verda al decret de creació i regulació de la composició i el funcionament de l'organisme, que tindrà com a àmbit d'actuació el mateix que el de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a excepció de la capital catalana, que compta amb una comissió pròpia.

La presidència de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona recaurà en el conseller de Territori i Sostenibilitat i la vicepresidència en el president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a les vocalies, hi haurà 10 vocals en representació de la Generalitat -cinc del departament de Territori i Sostenibilitat i cinc dels altres departaments- i 10 del Consell Metropolità. Així mateix, podrà assistir a les reunions de la comissió un representant de l'Estat espanyol, amb veu i sense vot. Els acords s'adoptaran per majoria simple dels assistents i, en cas d'empat, el vot del conseller dirimirà el resultat. D'altra banda, podran ser convidats a participar en la comissió els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments dels quals s'estigui tramitant el programa d'actuació urbanística municipal o bé la seva revisió.

El decret també crea una ponència tècnica per a l'examen i l'elaboració de les propostes prèvies a la resolució dels expedientes que hagin de ser sotmesos a la comissió.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona es constituirà en el termini de dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.