Mor el jesuïta i expert en bioètica Francesc Abel i Fabre


  • Comparteix:

Francesc Abel, en una imatge d'arxiu. Font: www.bioeticas.org

Francesc Abel, en una imatge d'arxiu. Font: www.bioeticas.org

El jesuïta resident al Centre Borja Francesc Abel i Fabre ha mort aquest cap de setmana a l'edat de 79 anys. Abel ha estat un expert en bioètica amb una destacada trajectòria promovent el diàleg interdisciplinar entre ciència i religió. En aquest àmbit destaca la seva participació en la fundació de l'Institut Borja de Bioètica, de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, de la entitat Medicus Mundi i de la Societat Catalana de Bioètica. Al 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca.

Francesc Abel i Fabre va néixer el 1933 a Badalona. Doctorat en Medicina i Cirurgia es va especialitzar en obstetrícia i ginecologia. També es va llicenciar en Teologia i Sociologia al Estats Units.

Al 1962 va participar a la fundació de l'associació Medicus Mundi. Al 1975 va fundar l'Institut Borja de Bioètica que té com a finalitats analitzar els problemes filosòfics i teològics que plantegen els progressos biomèdics, promoure el diàleg interdisciplinari i esdevenir plataforma de diàleg entre la fe cristiana i altres visions del món. També va fundar la Societat Catalana de Bioètica.

Al 2005, el document de l'Institut Borja de Bioètica sobre la despenalització de l'eutanàsia va crear certa polèmica en allunyar-se de la posició oficial de l'Església Catòlica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.