Els Amics de la Unesco encenten l'any parlant de l'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Totes les xerrades tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Totes les xerrades tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Aprofundir en el coneixement de l'encaix de Catalunya i el País Basc a l'Estat espanyol és l'objectiu del nou cicle de conferències organitzat per l'Associació d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat per aquest primer mes de l'any. Les xerrades, impulsades en col·laboració amb la secció local d'Òmnium Cultural, portaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) el catedràtic emèrit de la Universitat Complutense Santiago Petschen i Verdaguer, el president del Patronat de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba, i, encara per confirmar, el periodista Antoni Batista.

El president de la secció local dels Amics de la Unesco, Rafael Recolons, ha explicat que s'han plantejat encetar l'any amb aquesta temàtica per intentar donar més elements de judici d'un tema d'actualitat com és l'encaix o no de Catalunya dins de l'Estat espanyol. Recolons ha ressaltat que la percepció de 'desencís' de l'opinió pública catalana els ha fet considerar important tractar aquest tema.


Rafael Recolons

Hi hagut un desencís i aquesta sensació de que volem marxar i/o que ens volen separar crec que és important per a un català.




Dimecres de la setmana vinent s'iniciarà aquesta sèrie de conferències amb la xerrada 'Catalunya i Euskadi en el marc espanyol i en el marc europeu', a càrrec del catedràtic emèrit de la Universitat Complutense Santiago Petschen i Verdaguer. El següent dimecres serà el torn per a Jaume Vallcorba i la conferència titulada 'Déficit fiscal i limitacions pel desenvolupament català'. La darrera xerrada, per a l'últim dimecres de mes, serà per a Antoni Batista amb 'El País Basc i les declaracions de pau'.


Els Amics de la Unesco tancaran aquest gener amb una visita a la planta dessaladora del Prat i a la Colònia Güell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.