Vuit de cada 10 casaments al consistori es tramiten per Internet


Temes relacionats

Sant Cugat, al capdavant de les ciutats amb més casaments (27/des/11)


  • Comparteix:

Els tràmits es fan majoritàriament en línia

Els tràmits es fan majoritàriament en línia

Vuit de cada 10 casaments efectuats a l’ajuntament han estat tramitats totalment per Internet el 2011. Durant els darrers 12 mesos, s'han casat 152 parelles al consistori, 8 més que el 2010. D’aquestes parelles, un 15% ha fet els tràmits parcialment per Internet, mentre que un 2% ha fet els processos íntegrament de forma presencial.

El servei de casaments en línia va entrar en funcionament l'abril del 2009. Al cap d’un any, al juny del 2010, dos de cada tres casaments ja es feia íntegrament per Internet, xifra que ha ascendit fins al 83% actual.

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, considera que aquestes xifres tenen relació amb els costums del jovent.

Jordi Puigneró

Normalment el públic que es casa és gent jove. Els joves estan més acostumats a fer tràmits a través de la xarxa.



Puigneró ha explicat que la intenció de l'equip de govern és ampliar els tràmits que els santcugatencs poden fer a través de la xarxa.

Jordi Puigneró

Hem posat a la xarxa els tràmits més freqüents com l'empadronament o els casaments. Ara continuarem ampliant aquesta oferta.




La llengua més emprada en els casaments és el català amb gairebé la meitat de les cerimònies, seguida del castellà i dels casaments bilingües, amb un de cada quatre enllaços, respectivament. Per nacionalitat, set de cada 10 parelles són de l'Estat espanyol, el 23% són mixtes i el 7% són estrangeres.

El 96% de les parelles casades al consistori són heterosexuals i el 4% del mateix sexe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.