El sopar-tertúlia de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat reinvindica una redefinició de l'ecologisme


Temes relacionats

L'AJSC reivindica l'esperit crític del jovent amb un cicle de sopars-tertúlia ( 3/des/11)


  • Comparteix:

Un dels moments de la tertúlia

Un dels moments de la tertúlia

El segon sopar-tertúlia organitzat per l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) ha tractat diversos temes i, entre d'altres, ha diferenciat entre ecologisme i creixement sostenible. Una de les conclusions a les quals han arribat els prop de 15 joves que s'han reunit aquest dissabte al vespre al Casal Popular La Guitza, és que hi ha empreses que s'han apropiat d'aquest concepte per obtenir-ne beneficis i l'han devaluat. El debat ha conclòs que es pot ser ecologista però no ser sostenible alhora.

El segon sopar-tertúlia organitzat per l'AJSC ha debatut sobre diversos conceptes de la teoria marxista, com el de capital i lluita de classes, i els ha interpretat en el context actual. Durant la discussió han sorgit altres qüestions, com la de l'ecologisme, el decreixement i el desenvolupament sostenible. El membre de l'entitat Pere Fernández ha assegurat que la ideologia marxista que va impulsar Karl Marx encara té vigència avui dia.

Pere Fernández

Tota la història s'ha caracteritzat per la lluita entre classes oposades. Avui dia també hi ha rics i assalariats o classe mitjana.


La jornada s'ha estructurat entorn un taller, en el qual els assistents han revisat definicions de diversos conceptes i després els han debatut per trobar una definició actual consensuada. En aquest sentit, Fernández ha explicat que l'objectiu de tertúlies com aquesta és dotar els joves de les eines necessàries per poder interpretar la realitat actual.

Pere Fernández

Cal que els joves pensin i vegin que hi ha alternatives al model actual.


Segons el membre de l'AJSC, el perfil de participant és una persona jove de l'àmbit de l'esquerra independentista que, sense estar afiliat a cap partit, està implicat en l'actualitat política i cultural.

El cicle de sopars-tertúlia que organitza l'entitat tindrà lloc cada primer dissabte de mes fins el juny i tractarà sobre temes com l'autodeterminació, el feminisme i l'estat de la llengua catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.