La Fiscalia presenta una querella contra Morín per un delicte de frau fiscal de 446.000 euros


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del doctor santcugatenc. /Font: Hazteoir.org

Imatge d'arxiu del doctor santcugatenc. /Font: Hazteoir.org

La fiscalia ha presentat una querella contra el doctor santcugatenc Carlos Morín i la seva esposa per un delicte de frau fiscal de més de 446.000 euros el 2006. Morín i la seva dona estan imputats en un altre cas per haver practicat més de 100 avortaments il·legals i ara el fiscal s'hi ha querellat per la comissió d'un delicte contra la hisenda pública a través de la seva empresa Barinvest, dedicada a l'activitat immobiliària i a serveis de bugaderia. En la querella, el fiscal acusa el matrimoni de no haver declarat a Inspecció de Tributs més de 205.000 euros d'IVA ni 240.000 euros de l'Impost de Societats.

Segons la querella, ni el doctor Morín ni la seva esposa, María Luisa, van presentar cap declaració tributària ni per l'IVA ni per l'Impost de Societats el 2006 de la seva empresa Barinvest, any en què aquesta empresa va transmetre una altra societat dos immobles de Barcelona per un valor d'1'3 milions d'euros més un d'IVA de 208.000 euros que no van tributar.

Aquests immobles havien estat adquirits, juntament amb dues places d'aparcament, per poc més de 78.000 euros, de manera que es determina que, d'aquesta operació, l'empresa va aconseguir un benefici d'un milió d'euros que tampoc no van ser objecte de tributació.

La Inspecció de Tributs també ha constatat que Barinvest va facturar durant el 2006 més de 60.000 euros per la prestació dels serveis de bugaderia, amb un IVA que tampoc van tributar.

Segons la querella del fiscal, l'Agència Tributària va iniciar les comprovacions arran d'informacions facilitades per terceres persones i per les quals constaven a la causa oberta als jutjats de Barcelona per a les clíniques que presumptament practicaven avortaments il·legals.

El fiscal demana al jutjat que admeti a tràmit aquesta querella amb anterioritat a l'últim dilluns de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.