Santiago Petschen diu que l''ambigüïtat' de Catalunya no fa viable la seva independència


  • Comparteix:

Petschen ha iniciat el cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat

Petschen ha iniciat el cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat

'Catalunya i Euskadi sempre han encaixat amb dificultats a l'Estat espanyol i la solució perfecte no existeix'. Amb aquestes paraules s'ha expressat el catedràtic emèrit de la Universitat Complutense Santiago Petschen a la conferència organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat en què ha assegurat que Europa veu Catalunya i el País Basc com dues regions de pes i que, personalment, no veu possible a curt i mitjà termini la seva independència.

Petschen ha repassat els inicis de la Unió Europea (UE), des de la fundació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer el 1951, fins a l'actualitat i ha destacat el paper que va tenir Catalunya per l'entrada de l'Estat espanyol a la Comunitat Econòmica Europea (CEE). Aquesta aposta europeïsta de la societat catalana contrasta, afirma Petschen, amb una actitud basca més freda vers les institucions europees.

Pel que fa a les relacions entre tots dos territoris i l'Estat espanyol, Petschen ha afirmat que veu difícil el seu encaix.

Santiago Petschen

Catalunya i Euskadi encaixen amb dificultats i la solució perfecte no existeix. A Catalunya segueix l'ambigüitat.



El president del Patronat de la Fundació Catalunya-Estat, Jaume Vallcorba, prendrà el relleu el dimecres vinent amb la conferència 'Déficit fiscal i limitacions pel desenvolupament català'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.