La zona verda d'aparcament a l'Eixample Sud serà una realitat aquest any


Temes relacionats

Sant Cugat es planteja implantar zona verda d'aparcament per reduir l'impacte d'Esade a la mobilitat (16/jun/09)


  • Comparteix:

A Barcelona, hi ha diverses zones verdes d'aparcament

A Barcelona, hi ha diverses zones verdes d'aparcament

El barri de l'Eixample Sud estrenarà zona verda d'aparcament aquest any. La mesura vol reduir l'impacte a la mobilitat causat al barri pel centre d'Esade i pel nou ajuntament, ubicat a la plaça de la Vila. Serà el primer aparcament d'aquestes característiques al centre del municipi.

La zona verda englobarà els dos àmbits laterals de l'avinguda de Gràcia amb els límits de la Rambla Ribatallada, l'avinguda de Pla del Vinyet i els carrers de Llaceres i de Sant Crist de Llaceres. En aquest espai, els empadronats hi podran aparcar a un menor cost. Per ara, s'ha parlat d'una xifra al voltant dels 50 euros a l'any per vehicle i de tarifes de zona blava per als no-residents, tot i que són aspectes encara per concretar en trobades amb els residents al barri.

L'objectiu és que el nou sistema d'aparcament sigui una realitat aquest any, amb el mes de juliol com a data de referència per a la posada en marxa del projecte. L'Associació de Veïns de l'Eixample Sud veu amb bons ulls la proposta. El president de l'entitat veïnal, José Luis Esponera, resumeix a Cugat.cat els dos problemes de mobilitat que es podrien solucionar amb la zona verda.

José Luis Esponera

La zona verda posarà ordre a l'aparcament del barri i a la seva mobilitat.




A mitjans de 2009, el ple va tirar endavant una declaració institucional per impulsar la implantació de l'àrea verda d'aparcament a l'Eixample Sud i al barri de Torreblanca per reduir l'impacte del centre Esade a la mobilitat de la zona.

En l'actualitat, l'única zona verda en funcionament a Sant Cugat és la de l'entorn de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Valldoreix.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla molt bé aquesta mesura. Segurament molts veïns estarien fins als nassos.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 13/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.