Les entitats andaluses de Catalunya es reuneixen a Sant Cugat per afrontar el seu futur


  • Comparteix:

Les entitats culturals andaluses de Catalunya han de buscar formes de finançament alternatives davant la reducció de les subvencions que reben de les institucions. Aquest ha estat el missatge dels responsables de la Fundació de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) en el seu 25è seminari, que ha tingut lloc aquest dissabte al Centro Popular Andaluz (CPA). El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han insistit en la necessitat de promoure l'autofinançament de les associacions, però han assegurat que aquestes compten amb el suport de l'administració perquè fan una tasca imprescindible.

La col·laboració i la fusió d'entitats, l'oferiment de serveis i d'espais i la captació de socis. Aquestes han estat algunes de les propostes que s'han fet en la trobada de la FECAC amb l'objectiu de millorar la salut econòmica de les cases andaluses de Catalunya, que en molts casos es troben en una situació delicada per les retallades en les subvencions públiques. El president de la FECAC, Francisco García Prieto, ha recordat que és el moment de fer sacrificis i treballar dur, però aposta pel futur de les cases andaluses a Catalunya.

Francisco García

Potser deixarem de reber subvencions, però així és com vam començar. El treball, l'esforç i el sacrifici faran que sortim endavant.


El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, que han assistit a la trobada, han destacat la important tasca que desenvolupen les entitats andaluses al país en promoure l'entesa entre Andalusia i Catalunya i la vida cultural de les ciutats. Tot i això, han insistit que el finançament a través de subvencions no és suficient i han demanat a les associacions que busquin altres formes de recaptar fons per a les seves activitats.

Conesa / Cleries

No poden dependre del suport públic, el camí és el que segueix el CPA, diversificant les activitats. / El que fem és treballar per fer viables les entitats més enllà de les subvencions.



El CPA ha estat l'escenari de la trobada, fet que el seu president, Antonio Rodríguez, considera un honor per al centre i per a la ciutat. Rodríguez també ha explicat que la situació actual obliga a determinar quines entitats són viables i quines no i a plantejar-se la fusió.

Antonio Rodríguez

Un dels temes clau del seminari és la viabilitat. Hi ha entitats que no es poden mantenir però hi ha solucions. Si no poden continuar, que s'uneixin.



Aquesta és la primera vegada que la trobada dura un sol dia i no tot un cap de setmana per estalviar despeses. Per la FECAC, aquesta és la política que s'ha de seguir en la planificació d'altres cites importants de l'associació, reduint el programa, però en cap cas suspenent-les.

En la trobada, s'han tractat altres temes com la celebració del bicentenari de la Constitució de Cádiz, les tradicions andaluses avui en dia i la presentació de les activitats de la FECAC, com la Fira d'Abril, el romiatge del Rocío, el Dia d'Andalusia i les Chirigotas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.