Catalunya Estat crida a traduir políticament la majoria social independentista


  • Comparteix:

Vallcorba ha explicat els motius per la independència aquest dimecres

Vallcorba ha explicat els motius per la independència aquest dimecres

'El catalans tenim la majoria social per assolir la independència però ens manca articular-ho políticament'. D'aquesta manera s'ha expressat el president de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba, a la conferència organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat on ha assegurat que veu propera la indepedència de Catalunya. Vallcorba ha destacat que les raons per marxar de l'Estat espanyol hi són i només cal explicar-les a la gent.

Vallcorba ha repassat les dades del dèficit fiscal que suporta Catalunya i les conseqüències que té pel país i ha subratllat que un hipotètic pacte fiscal mai serà definitiu perquè els catalans seguirien depenent de les lleis que facin a Madrid i que poden desvirtuar i minimitzar l'efecte d'aquest acord. Per aquest motiu, afirma, cal ser un estat de ple dret per poder decidir absolutament tot el que afecta els catalans.

Vallcorba ha dit que és 'fals' que la independència de Catalunya comporti la sortida de la Unió Europea (UE) i ha destacat el lideratge d'Escòcia respecte a altres projectes independentistes europeus com poden ser el basc, el bretó i el català. Pel cas català, s'ha mostrat optimista perquè, afirma, la majoria social ja hi és i només manca una unió política.

Jaume Vallcorba

Els catalans tenim la majoria social però ens falten els polítics. Cal votar partits independentistes units.


Més d'una vuitantena de persones han escoltat les explicacions de Vallcorba a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), dins del cicle encetat la setmana passada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat i la secció local d'Òmnium Cultural al voltant de l'encaix de Catalunya i Euskadi a l'Estat espanyol. La propera i última xerrada serà a càrrec del periodista Antoni Batista, que tractarà la història d'ETA, des del seu naixement fins a l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.