L'Ajuntament no canviarà l'ordenança que obliga alguns locals a tancar a les onze de la nit


Temes relacionats

El Gremi d'Hosteleria de la comarca denunciarà l'Ajuntament per obligar els bars a tancar a les onze de la nit (19/gen/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que la seva ordenança de soroll compleix la llei catalana

L'Ajuntament assegura que la seva ordenança de soroll compleix la llei catalana

L'Ajuntament descarta revisar l'ordenança municipal de soroll que obliga als locals on hi ha impacte acústic a tancar a les onze de la nit. Això ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, després de conèixer la intenció del Gremi de Restauradors del Vallès Occidental de denunciar el consistori per fer acomplir una normativa que, segons l'entitat, no respecta la regulació catalana. Puigdomènech assegura que, tot i que l'ordenança de soroll compleix la llei a àmbit català, l'Ajuntament obre la porta al diàleg per trobar una solució amb les entitats del sector.

'És una mala manera de començar el diàleg'. Així s'ha expressat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, en conèixer la notícia que el Gremi de Restauradors del Vallès Occidental i el Barcelonès denunciarà el consistori la setmana vinent per incompliment de la normativa catalana que regula la contaminació acústica dels bars, restaurants i locals.

La protesta del gremi, on estan representats els restauradors de Sant Cugat, arriba després que els clients dels bars del carrer d'Elies Rogent haguessin d'abandonar dimecres passat els locals on estaven, deixant a mitges el visionat del Madrid-Barça. El gremi i l'Associació de Locals d'Oci de la comarca i la patronal Fecasarm consideren que l'ordenança municipal de soroll perjudica les oportunitats de negoci del sector, a més d'incomplir la llei a àmbit català.

Un incompliment que el regidor de Medi Ambient ha negat, en declaracions a Cugat.cat. Puigdomènech assegura que l'ordenança municipal no només s'acull a la llei catalana, sinó que la mateixa llei dóna potestat a l'Ajuntament per reduir l'horari de tancament dels locals en dues hores, en cas que a la zona hi hagi estudis que demostrin un important impacte acústic. És per això que, en casos com el del carrer d'Elies Rogent, els bars han de tancar a les onze de la nit, en lloc de la una de la matinada.

Joan Puigdomènech

No podem conjugar els interessos dels que volen descansar, els que volen fer negoci... L'Ajuntament actua com a mediador i no incompleix cap llei.


Malgrat la denúncia que el gremi interposarà la setmana vinent, el consistori es manté obert al diàleg amb les entitats del sector i contempla cercar vies d'acord que satisfacin totes les parts. En qualsevol cas, l'Ajuntament assegura que no modificarà l'ordenança municipal de soroll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.