El Gremi d'Hosteleria de la comarca denunciarà l'Ajuntament per obligar els bars a tancar a les onze de la nit


  • Comparteix:

L'horari de les terrasses, un altre cop discutit

L'horari de les terrasses, un altre cop discutit

El Gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental i Barcelonès interposarà una denúncia contra l'Ajuntament perquè considera que la normativa municipal d'horaris de bars, locals i restaurants incompleix la normativa d'àmbit català. L'acció arriba després que entitats integrades al gremi, com l'Associació de Locals d'Oci, protestin pel fet que clients dels bars del carrer d'Elies Rogent no poguessin veure el Madrid-Barça, en compliment de l'horari de tancament de la normativa municipal. Aquesta normativa obliga els locals pròxims a nuclis habitats a tancar a les onze de la nit, com és el cas del carrer d'Elies Rogent.

A les onze de la nit d'aquest dimecres, els clients dels bars del carrer d'Elies Rogent van abandonar els locals on veien el Madrid-Barça sense poder acabar de veure el clàssic en compliment de l'horari de tancament que dicta la normativa municipal.

La norma preveu que els bars i locals propers a nuclis habitats, com és el cas del carrer d'Elies Rogent, hagin de baixar la persiana a les onze de la nit. Això ha suposat que els clients dels bars d'aquesta zona només veiessin la primera part del partit.

Les queixes d'alguns clients han arribat al Gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental, a través de l'Associació de Locals d'Oci de la comarca, on s'integra des de fa poc Sant Cugat. En declaracions a Cugat.cat, el president del Gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Enric Gené, ha anunciat una denúncia contra l'Ajuntament que s'interposarà la setmana vinent en considerar que incompleix la normativa d'horaris de locals d'àmbit català.

Enric Gené

En veure que no arribem a cap acord amb l'Ajuntament i que segons ens sembla és il·legal, interposarem una denúncia contra el consistori.


Aquesta acció arriba després d'un comunicat a l'agència Efe per part de l'Associació de Locals d'Oci i la patronal Fecasarm, en el qual es queixen que l'Ajuntament contempli una normativa que és una 'il·legalitat' i que ofereix als clients una mala imatge del sector.

L'Associació de Locals d'Oci afegeix que en un moment de crisi com l'actual, els bars no poden renunciar a l'oportunitat de negoci. La patronal Fecasarm espera que de cara a la tornada de la semifinal de la Copa del Rei, el dimecres de la setmana vinent, l'Ajuntament 'rectifiqui' i faci una revisió dels horaris de tancament perquè els locals puguin acollir el visionat íntegre del clàssic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.