L'EMD incrementa les quotes de l'escola bressol més d'un 10% mensual


Temes relacionats

L'Ajuntament busca fórmules per ajustar el servei de les escoles bressol al context de crisi (19/gen/12)


  • Comparteix:

Exterior de l'EMD de Valldoreix

Exterior de l'EMD de Valldoreix

L'EMD de Valldoreix ha optat per incrementar la quota de l'escola bressol i ha cobert una plaça vacant amb personal del mateix centre per fer front a l'impagament de la Generalitat. Des d'aquest mes, les famílies usuàries de l'escola han de pagar 23 euros mensuals més - és a dir, un 10'8% de la quota habitual - i s'ha reduït un 75% una de les places de substitució. L'escola de Música de Valldoreix també es resenteix d'aquesta situació i s'estudia la reducció de salaris dels seus treballadors i l'augment de mensualitats.

Fins el darrer curs, l'EMD aportava el 42% del totals del pressupost de l'escola, el pares es feien càrrec del 39% del cost i la Generalitat s'encarregava del 19% restant. Enguany, l'impagament fa que l'entitat municipal assumeixi la part corresponent al govern. Durant aquest curs, l'equipament educatiu dóna servei a 94 infants.

La vocal d'Educació de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada, ha explicat a Cugat.cat les mesures que s'han adoptat a l'escola bressol.

Susanna Herrada

No podem assolir aquesta despesa. Ja hem pujat quotes i hem reduït un 75% d'una plaça. No ens agrada però no hi ha alternativa.


Després d'aquest increment, les quotes de l'escola són de 235 euros mensuals. Fins ara aquest mensualitat era de 212 euros.

L'escola de música del territori també depèn de les aportacions econòmiques de la Generalitat, que tampoc no han arribat. Herrada explica a Cugat.cat quines mesures es prendran a l'escola de música.

Susanna Herrada

Els professors de l'escola de música es reduiran el sou. També contemplen l'increment de quotes als usuaris menors d'edats.






Si continua aquesta situació, l'EMD contempla l'ampliació de la ràtio d'alumnes i un nou augment de quotes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.