Sant Cugat estrena el nou mòdul del CAR, que vol ser referent mundial en R+D+I


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i d'altres autoritats de l'esport català i espanyol, ha inaugurat aquest dilluns el nou mòdul de Centre d'Alt Rendiment (CAR), un equipament de 25 mil metres quadrats per a la pràctica d'una vintena de disciplines olímpiques, dotat amb les noves tecnologies de la informació.

L'acte ha començat amb una visita per diferents espais del mòdul, que ha finalitzat a la sala de tennis taula on Mas ha descobert una placa commemorativa. Aquest nou equipament disposa de piscines per a totes les modalitats de competició - waterpolo, salts i sincronitzada-, sales per a la pràctica de l'halterofília, arts marcials, tennis taula, gimnàstica artística i trampolí. També compta amb vestidors, sales de preparació física i despatxos.

El secretari d'Estat per l'Esport, Miguel Cardenal, que s'ha mostrat il·lusionat per ser aquest el seu primer acte oficial des que és en el càrrec, ha reiterat el compromís del Consejo Superior de Deportes (CSD) amb el CAR.

Miguel Cardenal

Aquesta inauguració també respon a l'esforç del CSD en el finançament d'aquesta nova estructura de la qual tant esperem.


L'acaldessa, Mercè Conesa, ha destacat l'estreta col·laboració i la relació de bon veinatge que sempre hi ha hagut entre Sant Cugat i el CAR, i ha posat com a exemple el circuit de cros de Volpelleres i la pista d'atletisme de la Guinardera així com la participació del centre en la resta d'activitats esportives de la ciutat. Conesa, però, també ha remarcat la rellevància internacional que a partir d'ara tindrà el CAR i també la ciutat.

Mercè Conesa

No tinc cap dubte que ens servirà per internacionalizar la ciutat i l'esport català. No tinc cap dubte que esdevindrem referència a Europa i al món.




Una de les novetats d'aquest equipament és l'aplicació de les noves tecnologies. El nou mòdul del CAR compta amb la nova infraestructura de Tecnologia de la Informació desenvolupada per la multinacional espanyola Satec, que permetrà als atletes disposar dels mitjans tècnics suficients per afavorir al màxim les seves marques i els seus entrenaments. El CAR ha adjudicat, recentment, el contracte de subministrament a la multinacional espanyola Satec per import de 703.900 euros.

L'acte, que ha tingut lloc aquest dilluns, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, el nou secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau i el director del CAR, Joan Fontserè.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.