Rostros, Colores y Sueños organitza un viatge solidari a Nicaragua per aquest estiu


  • Comparteix:

Una de les parets de la biblioteca que l'entitat ha impulsat a Colama

Una de les parets de la biblioteca que l'entitat ha impulsat a Colama

L'Associació Rostros, Colores y Sueños organitza un viatge solidari aquest estiu al poble de Colama, a Nicaragua. Es tracta d'una petita comunitat rural del municipi de Tipitapa, especialment castigada per la deforestació. La sessió informativa serà aquest dimecres a les set de la tarda, a la Casa de Cultura. Des de 2010, l'entitat ha engegat diversos projectes a la zona, com el d'una biblioteca, la formació d'un grup de dones en l'art del tapís i la creació d'un equip de futbol.

El viatge tindrà lloc durant el mes de juliol i pretén agrupar prop de 10 joves. Segons l'associació solidària, la regió de Colama és una de les més pobres del país que travessa per diversos problemes, com el de l'elevat grau d'absentisme escolar. La majoria de les seves famílies viuen de la tala de llenya i això genera una elevada taxa de desocupació.

La presidenta de l'entitat, Esther Rodríguez, ha explicat que la intenció del viatge és que els joves que hi participin intercanviïn experiències amb els autòctons amb qui conviuran durant prop d'un mes.

Esther Rodríguez

Sempre hem pensat que és molt important fer transformacions allà però també aprendre dels seus valors.



Des de l'any 2010, Rostros, Colores y Sueños ha organitzat diversos viatges a la regió per tal d'efectuar-hi projectes de cooperació i desenvolupament. Segons Rodríguez, iniciatives com aquesta pretenen agrupar joves amb vocació solidària i ganes de gaudir de noves experiències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.