El Rotary Club de Sant Cugat recorda la figura de l'abat Odó


  • Comparteix:

Odó és l'únic abat que té un monument funerari en una paret de l'esglèsia del Monestir

Odó és l'únic abat que té un monument funerari en una paret de l'esglèsia del Monestir

La figura de l'abat Odó centrarà aquest dimarts al vespre la conferència-sopar organitzada pel Rotary Club Sant Cugat a càrrec de l'historiador local Domènec Miquel. La Masia Can Ametller serà l'espai on es recordarà la tasca de l'abat que va donar forma, en el tombant del primer al segon mil·lenni, al Monestir que coneixem a l'actualitat.

L'historiador i director de la revista Gausac, Domènec Miquel, ha explicat que Odó va engrandir notablement les propietats del Monestir durant el període que va dirigir-lo, del 985 al 1010. A més, ha destacat que va construir els murs que veiem avui dia.

Domènec Miquel

Odó és el que construeix el monestir que veiem avui i també construirà la segona església que només en queda el campanar.










Amb aquesta xerrada el Rotary Club de Sant Cugat tanca els actes de commemoració del mil·lenari de la mort de l'abat que es van celebrar el 2010 a Sant Cugat i a tot el país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.