L'Hospital Vicente Ferrer queda ajornat 'sine die'


Temes relacionats

La inversió de la Generalitat a Sant Cugat baixa un 42% l'any vinent (21/des/11)

Conesa demana mesures temporals fins que l'hospital comarcal no sigui una realitat ( 4/abr/11)


  • Comparteix:

El conseller de Salut, Boi Ruiz, prioritza la millora de l'assistència primària de la ciutat i ajorna 'sine die' el projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. El responsable de la conselleria ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera jornada d'Innovació Transformació i Excel·lència en els serveis sanitaris (ITESS) que ha reunit a la ciutat més de 900 professionals del sector. Aquesta és una iniciativa d'EsadeCreapolis que té com a objectiu marcar el futur en l'àmbit sanitari.

Boi Ruiz ha exposat les línies mestres que vol impulsar a la sanitat pública, per, segons ell, adaptar-la als nous temps. En aquest sentit, ha explicat que es busca una atenció integral del pacient que eviti el recorregut per diferents especialitats que han de fer molts usuaris. Escoltar la veu dels pacients és un alre dels objectius d'aquesta reforma que vol tirar endavant, per això, el conseller ha anunciat la creació del consell de pacients per recollir les aportacions dels usuaris. Aquesta reorientació també passa per millorar l'oferta de serveis dels Centres d'Atenció Primària (CAP). Escoltem les paraules de Boi Ruiz.

Boi Ruiz

Volem millorar l'assistència de primer nivell per solucionar més casos abans d'arribar a l'hospital. Sant Cugat és un dels llocs on volem potenciar aquesta direcció.


Pel que fa al projecte de l'hospital Vicente Ferrer, el responsable de la conselleria de Salut ha explicat que la Generalitat ara no disposa de recursos suficients i que l'execució no es contemplarà fins que la situació pressupostària ho permeti.

L'obertura de la jornada també ha comptat amb la intervenció de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha destacat la importància que la ciutat aculli una iniciativa d'aquestes característiques. En relació amb el canvi de model exposat pel conseller, Conesa s'ha mostrat confiada que aquesta reorientació i l'obertura del tercer CAP de la ciutat satisfarà les necessitats de la Sant Cugat. L'escoltem.

Mercè Conesa

Confiem que amb el 3r CAP garantirem una bona cobertura sanitària. Esperem poder gaudir aquí d'aquesta canvi cap una atenció integral.




La jornada, que s'ha allargat tot el matí, s'ha centrat en l'atenció sanitària de les malalties cròniques i com s'ha d'encarar aquesta tipologia d'afectacions que cada vegada pateixen més persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.