Sant Cugat es prepara per a l'onada de fred


  • Comparteix:

El fred gèlid s'ha deixat sentir durant tot aquest dijous

El fred gèlid s'ha deixat sentir durant tot aquest dijous

L'onada de fred siberià ha envaït aquest divendres Sant Cugat amb temperatures sota zero i un Pla de Protecció Civil Municipal, activat ja en fase d'alerta. L'Ajuntament té mobilitzats tots els seus efectius en un protocol d'actuació que inclou la col·locació de contenidors als punts conflictius dels districtes, recomanar el seguiment de consells de seguretat i mesures d'autoprotecció i tasques preventives amb col·lectius de risc. Sobre la població vulnerable, el pla municipal preveu un dispositiu social de guàrdia durant el cap de setmana. L'Ajuntament manté activada la fase d'Alerta del Manual d'actuació bàsic del Pla de Protecció Civil municipal pel risc d'Onada de Fred.

La ciutat fa front aquest divendres a l'onada de fred gèlid, amb previsió que el fenomen s'allargui tot el cap de setmana. Davant la baixada brusca de les temperatures, les recomanacions de seguretat se centren en l'aparició de glaçades generalitzades.

El dispositiu municipal funciona, des de dimarts, amb trucades a la població especialment vulnerable, que rep o rebia prestacions de serveis socials del consistori. Així ho ha explicat el cap de Protecció Civil, Antoni Royo, en declaracions a Cugat.cat.

Antoni Royo

Ja hem començat a posar-nos en contacte amb els ciutadans més vulnerables, gent gran i amb problemes de salut, per fer-los un seguiment.


Sobre aquest col·lectiu, el pla preveu un dispositiu social de guàrdia durant el cap de setmana. Protecció Civil, Creu Roja i el Grup d'Intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) estan preparats per a qualsevol emergència amb els seus equips de voluntaris.

Paral·lelament, els protocols d'actuació revisen els contenidors de sal a les Planes i la Floresta, així com als nuclis de Can Cortés, Can Barata, Sol i Aire i Mas Fortuny.

De la mateixa manera, l'Ajuntament recomana seguir els consells de seguretat i les mesures de protecció que figuren a Gencat.cat/emergencies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.