L'alt risc de nevades es manté a Sant Cugat i la resta de la comarca


Temes relacionats

La previsió d'onada de fred activa la prealerta del Pla de Protecció Civil Municipal (31/gen/12)


  • Comparteix:

Imatge del centre de la ciutat, durant la nevada de 2010

Imatge del centre de la ciutat, durant la nevada de 2010

El Vallès Occidental manté l'alt risc de nevades des d'aquesta matinada, segons el Pla Especial d'Emergències per Nevades (NEUCAT). La direcció general de Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del dispositiu, amb previsió de temperatures per sota del zero graus. A Sant Cugat, continua activat el Pla de Protecció Civil Municipal, de forma preventiva.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l'avís d'un episodi de fred intens que afectarà tot Catalunya amb glaçades generalitzades a partir d'aquest divendres, tot i que el fenomen pot avançar-se un dia. Des d'aquesta matinada de dijous, el Vallès Occidental és l'única comarca del país que presenta risc alt de neu fins a la una del migdia.

L'Ajuntament ha mobilitzat els seus efectius davant l'activació de la prealerta del Pla de Protecció Civil Municipal. Atès que la previsió meteorològica adverteix que el fred gèlid podria avançar-se a dijous, el consistori ha encetat tasques preventives amb col·lectius de risc, ha col·locat contenidors als punts conflictius dels districtes i recomana el seguiment de consells de seguretat i mesures d'autoprotecció.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del PROCICAT. Els pronòstics meteorològics adverteixen que l'onada de fred s'allargarà durant tot el cap de setmana.

La direcció general de Protecció Civil recomana extremar les precaucions i seguir els consells d'autoprotecció que es poden consultar a Gencat.cat. El Servei Català de Trànsit (SCT) demana alta precaució al volant i moderar la velocitat, així com incrementar la distància de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.