El diagnòstic precoç redueix un 12% la mortalitat del càncer


  • Comparteix:

El Dia Mundial contra el Càncer es commemora aquest dissabte

El Dia Mundial contra el Càncer es commemora aquest dissabte

La taxa de mortalitat per càncer s'ha reduït un 15% en dones i un 9% en homes els darrers 10 anys. Així ho demostra un estudi elaborat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) coincidint aquest dissabte amb la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer. Amb tot, la junta local de Sant Cugat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) celebrarà el tradicional sopar benèfic el segon dissabte de març que enguany coincideix amb el 25è aniversari de la presidència de Marta Martí.

La detecció i el diagnòstic en etapes força precoces, a més de la millora dels tractaments són les principals causes de la disminució de la taxa de mortalitat per càncer, un 15% en dones i un 9% en homes els darrers 10 anys. Els tumors més freqüents en les dones són els de mama i els colorectals, i en els homes són els de pròstata, pulmó i colorectals.

La presidenta de la junta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Marta Martí, ha destacat la importància de la prevenció.

Marta Martí

El diagnòstic precoç recomanem sempre, com a mínim una vegada l'any. Això no era tant freqüent però s'ha demostrat que sí. Serveix per diagnosticar abans un càncer.




Martí també ha assegurat que la crisi no ha afectat l'entitat ja que la gent està molt conscienciada de la malaltia.

Marta Martí

Fins ara podem dir que no hem notat la crisi. Respecte el càncer la gent li té un gran respecte i està molt conscienciada.




El sopar d'enguany, que coincideix amb el 25è aniversari de la presidència de Marta Martí a la junta local de la ciutat, tindrà lloc el segon dissabte de març a les nou del vespre a l'Hotel Qgat Suites & Events, on també es durà a terme la tradicional tómbola-subhasta. Enguany, el sopar estarà encapçalat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i tindrà altres autoritats com el conseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de la ciutat, Lluís Recoder.

Els diners recaptats es destinaran principalment en ajudar al malalt i també a la investigació. La secció local de l'entitat està oberta al públic a la Casa de Cultura cada dia de quatre a dos quarts de sis de la tarda per suggerències i assessorament que puguin necessitar els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.