ERC proposa obrir l'arxiu privat dels Barons d'Esponellà, amb documents de la història de Sant Cugat


  • Comparteix:

Biblioteca on es troba l'arxiu dels Barons d'Esponellà / Font: Esquerra.cat

Biblioteca on es troba l'arxiu dels Barons d'Esponellà / Font: Esquerra.cat

ERC reclama obrir als estudiosos l'arxiu particular dels Barons d'Esponellà, que conté importants documents històrics de diversos municipis catalans entre ells de Sant Cugat. L'arxiu es troba al sud de Màlaga, a una biblioteca privada, i conté més de 2.400 documents que abasten des del segle IX fins el XX.

Els republicans han presentat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a iniciar els tràmits per avaluar la importància del fons de l'arxiu dels Barons d'Esponellà, actualment guardat en una biblioteca particular situada en una finca a la demarcació de Màlaga.

Aquest arxiu conté més de 2.400 documents que abasten des del segle IX fins el segle XX i contenen informació de poblacions d'arreu de Catalunya, entre les quals es troba Sant Cugat, Esponellà, Banyoles, Barcelona i Mataró, entre d'altres.

El diputat gironí d'ERC Pere Bosch ha impulsat la proposició presentada fa uns dies i ha assegurat que el seu propietari, el baró de Sant Lluís Antoni de Fortuny, està obert a opcions com la digitalització dels documents. Tot i això, atesa la importància de la documentació de l'arxiu dels Barons d'Esponellà, els republicans entenen que des de la Direcció General del Patrimoni Cultural, i concretament des de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) situat a la nostra ciutat, cal establir contactes amb l'actual propietari per fer els documents més accessibles als estudiosos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.