Primera reunió amb els veïns per impulsar la zona verda a l'Eixample Sud


Temes relacionats

El govern local considera exportable l'àrea verda d'aparcament a altres zones del municipi (19/gen/12)

La zona verda d'aparcament a l'Eixample Sud serà una realitat aquest any (13/gen/12)


  • Comparteix:

Moment de la trobada

Moment de la trobada

Més de 250 veïns han assistit aquest dimarts a una reunió a l'Ajuntament per conèixer el projecte d'aparcament de zona verda a l'Eixample Sud. En declaracions a Cugat.cat, l'associació que representa els veïns de l'Eixample Sud considera la mesura encertada, tot i reconèixer haver debatut amb l'equip de govern altres solucions. De la seva banda, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, afirma que la zona verda només s'aplicarà si els residents la consideren una solució per als problemes d'aparcament al barri.

La proposta d'instal·lar àrea verda a l'Eixample Sud sorgeix de l'associació de veïns que, després de discutir amb l'Ajuntament diverses propostes per solucionar els problemes de mobilitat al barri, ha arribat a la conclusió que l'àrea verda pot ser una bona opció. Així ho ha explicat el president de l'associació de Veïns de l'Eixample Sud, José Luis Esponera, en declaracions a Cugat.cat.

José Luis Esponera

Abans de parlar de zona verda vam parlar amb el consistori moltes altres opcions. Si l'àrea verda és la millor opció, ho acceptarem.



No obstant això, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha remarcat que 'la decisió no està presa i no és un projecte tancat'. Segons Puigneró, la voluntat és consensuar la proposta i incorporar millores fruit de les reunions amb els veïns'.

El tinent d'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament només instal·la zones verdes en cas que els veïns en tinguin necessitat.

Jordi Puigneró

No tenim un interès especial en posar àrees verdes. Si ho fem és perquè creiem que pot ser beneficiós per als ciutadans.



La política de costos tant per als residents com per als conductors visitants encara no està tancada. La voluntat de l'Ajuntament és aplicar una política àmplia de bonificacions que beneficiï els residents a l'Eixample Sud. En tot cas, no es tancarà fins a properes reunions.

Si finalment la mesura tira endavant, una vegada debatuda i consensuada, s'implantaria paral·lelament a l'entrada en vigor de la nova concessió de les zones blaves de la ciutat, aquest mateix any.

La zona verda d'aparcament té possibilitats d'arribar a altres parts de la localitat. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, Torre Blanca pot ser el següent barri a adoptar l'àrea verda si l'experiència a l'Eixample Sud és positiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.